Žene iz Srebrenika zadovoljne razvojem svojih biznisa

„Planirala sam samo da edukujem javnost o logopedskim poremećajima i tada sam, na svojoj stranici, napisala da pružam: online terapije, savjetovanje, terapije na kućnu adresu... Nakon toga mi se javila žena iz Irske i sa njenim dječakom sam počela online terapije. Trenutno online terapiju radim u pet država pored Bosne i Hercegovine, a to su: Njemačka, Austrija, Irska, Turska i Italija“, kaže Maida Imširović, vlasnica biznisa „Logomedical“, a koja je dobila podršku od USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG) i Grada Srebrenika za pokretanje vlastitog biznisa.

Žene iz Gračanice odabrale slijediti svoje snove

„Kod nas u BiH je stalno neko crnilo, sve mračimo i ništa nam ne može uspjeti. Eto, ja sam putovala u mnoge gradove i države, ali tvrdim da ne postoji mjesto na svijetu da se ne radi, a da se dobro živi. Svakome bih preporučila da jednostavno radi i vjeruje u sebe. Ako ne vjeruješ u svoj cilj i svoje sposobnosti onda ne možeš ni očekivati da neko drugi vjeruje u tebe“, kaže Belkisa Alihožić Dirckson vlasnica obrta „Dream job“ koji je podržan iz USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG) i Grada Gračanice za pokretanje vlastitog biznisa.

Modriča: Osnaživanje žena kroz PPMG daje velike rezultate

„Podstakla me sama korona u smislu da sam imala mnogo vremena da razmišljam i shvatim da u životu ništa nije nemoguće. Ovo je moj životni san. Dugo sam radila u salonu gdje sam bila maksimalno predana poslu i onda sam došla do zaključka da nikada ne možeš biti dovoljno dobar niti možeš doći do izražaja ukoliko ne radiš sam za sebe“, kaže Slađana Tomić, vlasnica kozmetičkog salona „Prestige“, koja je dobila podršku od USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG) i Opštine Modriča za pokretanje vlastitog biznisa.

Žene iz Milića poručuju: Ljubav prema onome čime se bavite je ključna za uspjeh

„Ako imate ideju, probajte. Svakako ste u prednosti u odnosu na one koji je nemaju“, kaže Jadranka Mlađenović, vlasnica firme „Granit“, koja je dobila podršku od USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG) i Opštine Milići za pokretanje vlastitog biznisa.

Žene iz Jajca uporne i jedinstvene u izgradnji vlastitih biznisa

“Moja poruka za sve žene je da ne trebaju previše razmišljati o mogućim ishodima i preprekama, već ako zaista imaju želju i ideju da se potrude da je pretvore u stvarnost i da nikada ne odustaju”, kaže Ajla Duranović, vlasnica Beauty salona “AD” i korisnica Fonda za razvoj biznisa marginaliziranih grupa žena u općini Jajce.

KALENDAR DOGAĐAJA

April   2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

USPJEŠNE PRIČE

Servis centar "Dajte nam šansu - Svjetlice"

27 Novembar 2015

Otvaranje Sevisnog centra "Dajte nam šansu - Svjetlice" je obilježilo početak nove etape za ravnopravne članove bh. društva - djecu i osobe s poteškoćama u razvoju. Dijete ili osoba sa poteškoćama...

Zaposleni mladi koji doprinose razvoju društva, umjesto novih socijalnih slučajeva

30 Januar 2017

Djeca bez roditeljskog staranja jedna su od najosjetljivijih grupa sa margine bh. društva i kao takva zaslužuju posebnu brigu i pažnju. U Bosni i Hercegovini bez roditeljskog staranja živi od...

Priča iz zaboravljenog kraja: Od nezaposlene žene do poduzetnice

22 Decembar 2017

Ustajanje u zoru, odlazak na počinak u kasnim noćnim satima, skrivanje od kiše i vjetra onoga što ti treba osigurati život u narednih nekoliko mjeseci bila je svakodnevnica Vesne Budnjar....

« »

KORISNE INFORMACIJE

USAID/INSPIRE podrška LGBTQI zajednici u BiH (projekti u toku)

14 Januar 2022

Više informacija o projektima podržanim od strane USAID/INSPIRE u komponenti podrške LGBTQI+ zajednice u BiH koji su u toku dostupno je OVDJE.

USAID/INSPIRE podrška borbi protiv trgovine ljudima u BiH (projekti u toku)

24 Decembar 2021

Više informacija o projektima podržanim od USAID/INSPIRE u komponenti borbe protiv trgovine ljudima u BiH koji su u toku dostupno je OVDJE.

Program malih grantova za projekte osnaživanja žena

19 Novembar 2018

Kancelarija za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini objavljuje Poziv za dostavu projekata za Program malih grantova za projekte osnaživanja žena. Više informacija o pozivu dostupno je...

« »