Proces prijave i odabira

Odjel za upravljanje grantovima PPMG-a obavlja preliminarni pregled na osnovu informacija i dokumentacije koju su predali aplikanti.

Kako bi se prijave razmotrile aplikanti trebaju popuniti sljedeće obrasce:

1. Nacrt projektnog prijedloga
2. Prijedlog budzeta
Obrasci su dostupni na ovome linku. Popunjeni obrasci dostavljaju se putem mejla Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. nakon čega se provodi preliminarni pregled prijave.

Preliminarni pregled obuhvata:

  1. cjelovitost prijave – Komisija za evaluaciju će ocijeniti je li primljena sva dokumentacija koja je u pozivu navedena kao obavezna;
  2. usklađenost s kriterijima za odabir -  na osnovi primljene dokumentacije, Komisija za evaluaciju će ocijeniti ispunjava li aplikant kriterije za odabir;
  3. prethodno ostvareni rezultati u sektoru unutar kojeg se organizacija prijavljuje na poziv – Komisija za evaluaciju će kontaktirati osobe navedene za kontakt i preporuke kako bi se provjerili podaci o prethodno ostvarenim rezultatima. Ova komunikacija će se primarno odvijati putem mejla, a mogući su i drugi alternativni načini komunikacije kao npr. telefonom ili, u određenim slučajevima na sastancima.

Prijave koje Odjel za upravljanje grantovima zaprimi i evaluira kategoriziraju se na sljedeći način:

  1. preporučuje se evaluacija – prijava ispunjava minimum zahtjeva koji se tiču formata prijave i kriterija za odabir,
  2. ne preporučuje se evaluacija – prijava ne ispunjava minimum zahtjeva koji se tiču formata prijave i kriterija za odabir. Ako prijava bude svrstana u ovu kategoriju, potrebno je priložiti obrazloženje.

Odjel za upravljanje grantovima sve prijave prosljeđuje Komisiji za evaluaciju, najkasnije pet dana nakon zatvaranja poziva za podnošenje prijava, i informacije o prethodno ostvarenim rezultatima aplikanta (past performance) u najkraćem mogućem roku – po primitku informacija od osoba za kontakt i reference, 15 dana nakon zatvaranja poziva za slanje prijava.

Sve potpune prijave pregledat će Komisija za evaluaciju, koja se sastoji od najmanje 3 osobe, uključujući direktora programa ili osobu koju on ovlasti, menadžericu grantova i finansijsku menadžericu. Svaki član Komisije za evaluaciju samostalno pregleda i ocjenjuje prijavu/e. Menadžerica grantova zakazuje interni sastanak Komisije kako bi se raspravilo o procesu i rezultatima evaluacije.

Nakon zajedničke diskusije evaluacije i rezultata bodovanja, prijave koje su ocijenjene sa «dobar» ili «odličan» upućuju se dalji proces pružanja preporuka. Menadžerica grantova izrađuje nacrt dopisa za pregovaranje i odobrenje granta. 

Ako Odjel za upravljanje grantovima prijavu ocijeni kao «nezadovoljavajuću», menadžerica grantova izrađuje nacrt dopisa odbijenice i šalje ga direktoru programa, koji daje odobrenje za nastavak procesa odbijanja prijave.  

Nakon što USAID odobri spisak aplikanata, Institut će sve aplikante obavijestiti o rezultatima evaluacije. Odjel za upravljanje grantovima poslat će zvaničnu odbijenicu svim neuspješnim aplikantima.

KALENDAR DOGAĐAJA

Juni   2024
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

USPJEŠNE PRIČE

Servis centar "Dajte nam šansu - Svjetlice"

27 Novembar 2015

Otvaranje Sevisnog centra "Dajte nam šansu - Svjetlice" je obilježilo početak nove etape za ravnopravne članove bh. društva - djecu i osobe s poteškoćama u razvoju. Dijete ili osoba sa poteškoćama...

Zaposleni mladi koji doprinose razvoju društva, umjesto novih socijalnih slučajeva

30 Januar 2017

Djeca bez roditeljskog staranja jedna su od najosjetljivijih grupa sa margine bh. društva i kao takva zaslužuju posebnu brigu i pažnju. U Bosni i Hercegovini bez roditeljskog staranja živi od...

Priča iz zaboravljenog kraja: Od nezaposlene žene do poduzetnice

22 Decembar 2017

Ustajanje u zoru, odlazak na počinak u kasnim noćnim satima, skrivanje od kiše i vjetra onoga što ti treba osigurati život u narednih nekoliko mjeseci bila je svakodnevnica Vesne Budnjar....

« »

KORISNE INFORMACIJE

USAID/INSPIRE podrška LGBTQI zajednici u BiH (projekti u toku)

14 Januar 2022

Više informacija o projektima podržanim od strane USAID/INSPIRE u komponenti podrške LGBTQI+ zajednice u BiH koji su u toku dostupno je OVDJE.

USAID/INSPIRE podrška borbi protiv trgovine ljudima u BiH (projekti u toku)

24 Decembar 2021

Više informacija o projektima podržanim od USAID/INSPIRE u komponenti borbe protiv trgovine ljudima u BiH koji su u toku dostupno je OVDJE.

Program malih grantova za projekte osnaživanja žena

19 Novembar 2018

Kancelarija za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini objavljuje Poziv za dostavu projekata za Program malih grantova za projekte osnaživanja žena. Više informacija o pozivu dostupno je...

« »