Razmjena iskustava i umrežavanje: uspješna saradnja sa predstavnicima lokalnih zajednica u BiH

Protekle sedmice nastavili smo jačati saradnju sa lokalnim zajednicama u BiH. Trodnevni trening omogućio je prisutnima razmjenu iskustava, umrežavanje i dijeljenje pozitivnih praksi.

Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE je, s ciljem jačanja organizacijskih kapaciteta jedinica lokalne samouprave u kojima je prethodno osnovan Preduzetnički fond za žene, organizirao trening namijenjen osnaživanju predstavnika koji aktivno učestvuju u pružanju podrške pokrenutim biznisima koje uspješno vode žene.

 Monday January 29 2024 1

Predstavnici deset lokalnih zajednica imali su priliku steći dodatna znanja i vještine iz oblasti administrativnih i poreznih procedura, marketinga i promocije, prodaje i plasmana proizvoda na tržište, te pružanja stručne podrške upravljanja biznisom.

Monday January 29 2024 3

"Kao koordinator projekta Programa podrške marginaliziranim grupama žena i pripadnicima drugih marginaliziranih grupa u razvoju biznisa u kojem su USAID/INSPIRE i Grad Cazin partneri, prisustvovala sam treningu "Pružanje podrške novoosnovanim biznisima" . Teme koje su obrađivali dr. sc. Goran Dodig i mag. menadžmenta Meliha Gekić Lerić, koje ovom prilikom pohvaljujem, su mi donijele novo znanje na koji način da pristupim i savjetujem kao podrška novoosnovanim biznisima. Nakon ovog treninga bolje razumijem moguće početne greške pri osnivanju biznisa i kao takve ih mogu prepoznati. Trening je protekao na kvalitetnom radu sa nama učesnicima", rekla je Zemira Sejdinović iz Opštine Cazin. 

Monday January 29 2024 2

"Prvenstveno koristim priliku da pohvalim organizatore i predavače treninga o temi „Pružanje podrške novoosnovanim bisnisima“. Ovaj trening veoma je koristan osobama koje će raditi i pružati podršku novoosnovanim biznisima jer zahvaljujući samom treningu i praktičnim primjerima, upoznati smo na šta posebno treba obratiti pažnju kako bi neki biznis bio uspješan i samoodrživ. Kafa sa preduzetnicama je ostavila poseban utisak na mene, jer smo iz njihovih priča vidjele sa čim su se sve suočile kako bi izgradile uspješan biznis", dodala je Jelena Radulović iz Opštine Vlasenica.

Radujemo se novim oblicima saradnje i budućem uspjehu podržanih preduzetnika!

KALENDAR DOGAĐAJA

April   2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

USPJEŠNE PRIČE

Servis centar "Dajte nam šansu - Svjetlice"

27 Novembar 2015

Otvaranje Sevisnog centra "Dajte nam šansu - Svjetlice" je obilježilo početak nove etape za ravnopravne članove bh. društva - djecu i osobe s poteškoćama u razvoju. Dijete ili osoba sa poteškoćama...

Zaposleni mladi koji doprinose razvoju društva, umjesto novih socijalnih slučajeva

30 Januar 2017

Djeca bez roditeljskog staranja jedna su od najosjetljivijih grupa sa margine bh. društva i kao takva zaslužuju posebnu brigu i pažnju. U Bosni i Hercegovini bez roditeljskog staranja živi od...

Priča iz zaboravljenog kraja: Od nezaposlene žene do poduzetnice

22 Decembar 2017

Ustajanje u zoru, odlazak na počinak u kasnim noćnim satima, skrivanje od kiše i vjetra onoga što ti treba osigurati život u narednih nekoliko mjeseci bila je svakodnevnica Vesne Budnjar....

« »

KORISNE INFORMACIJE

USAID/INSPIRE podrška LGBTQI zajednici u BiH (projekti u toku)

14 Januar 2022

Više informacija o projektima podržanim od strane USAID/INSPIRE u komponenti podrške LGBTQI+ zajednice u BiH koji su u toku dostupno je OVDJE.

USAID/INSPIRE podrška borbi protiv trgovine ljudima u BiH (projekti u toku)

24 Decembar 2021

Više informacija o projektima podržanim od USAID/INSPIRE u komponenti borbe protiv trgovine ljudima u BiH koji su u toku dostupno je OVDJE.

Program malih grantova za projekte osnaživanja žena

19 Novembar 2018

Kancelarija za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini objavljuje Poziv za dostavu projekata za Program malih grantova za projekte osnaživanja žena. Više informacija o pozivu dostupno je...

« »