Vlastiti biznis će pokrenuti i pripadnici marginaliziranih skupina u Opštini Berkovići

Berkovići 1

Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID Inspire i Opština Berkovići danas su potpisali ugovor o formiranju zajedničkog Fonda podrške marginaliziranim grupama žena i pripadnicima drugih marginaliziranih grupa u razvoju biznisa.

Ukupan iznos Fonda u ovoj lokalnoj zajednici iznosi 60.000,00 KM, sa jednakim udjelom sredstava Programa podrške zaštiti ljudskih prava USAID Inspire i Opštine Berkovići. Načelnik Opštine Berkovići Nenad Abramović, zahvalio se na podršci koju USAID kroz Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID Inspire pruža Opštini Berkovići, te istakao kako mu je drago što je saradnja nastavljena nakon saradnje kroz PPMG.

Berkovići 2

USAID kroz Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE nastavlja svoju misiju ekonomskog osnaživanja marginaliziranih grupa i pojedinaca u BiH.

U ovom ciklusu učestvuje 10 jedinica lokalne samouprave: Berkovići, Brod, Cazin, Maglaj, Novo Sarajevo, Travnik, Trebinje, Vlasenica, Teslić i Zenica.

Nakon potpisivanja ugovora sa svih 10 jedinica lokalne samouprave slijedi i raspisivanje javnih poziva za podršku marginaliziranim grupama žena i pripadnicima drugih marginaliziranih grupa u pokretanju i razvoju biznisa. 

KALENDAR DOGAĐAJA

Mart   2024
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

USPJEŠNE PRIČE

Servis centar "Dajte nam šansu - Svjetlice"

27 Novembar 2015

Otvaranje Sevisnog centra "Dajte nam šansu - Svjetlice" je obilježilo početak nove etape za ravnopravne članove bh. društva - djecu i osobe s poteškoćama u razvoju. Dijete ili osoba sa poteškoćama...

Zaposleni mladi koji doprinose razvoju društva, umjesto novih socijalnih slučajeva

30 Januar 2017

Djeca bez roditeljskog staranja jedna su od najosjetljivijih grupa sa margine bh. društva i kao takva zaslužuju posebnu brigu i pažnju. U Bosni i Hercegovini bez roditeljskog staranja živi od...

Priča iz zaboravljenog kraja: Od nezaposlene žene do poduzetnice

22 Decembar 2017

Ustajanje u zoru, odlazak na počinak u kasnim noćnim satima, skrivanje od kiše i vjetra onoga što ti treba osigurati život u narednih nekoliko mjeseci bila je svakodnevnica Vesne Budnjar....

« »

KORISNE INFORMACIJE

USAID/INSPIRE podrška LGBTQI zajednici u BiH (projekti u toku)

14 Januar 2022

Više informacija o projektima podržanim od strane USAID/INSPIRE u komponenti podrške LGBTQI+ zajednice u BiH koji su u toku dostupno je OVDJE.

USAID/INSPIRE podrška borbi protiv trgovine ljudima u BiH (projekti u toku)

24 Decembar 2021

Više informacija o projektima podržanim od USAID/INSPIRE u komponenti borbe protiv trgovine ljudima u BiH koji su u toku dostupno je OVDJE.

Program malih grantova za projekte osnaživanja žena

19 Novembar 2018

Kancelarija za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini objavljuje Poziv za dostavu projekata za Program malih grantova za projekte osnaživanja žena. Više informacija o pozivu dostupno je...

« »