Trening Govor mržnje i prava LGBTIQI+ osoba

Trening Govor mržnje i prava LGBTIQI+ osoba

USAID/INSPIRE organizira trening pod nazivom Govor mržnje i prava LGBTIQI+ osoba s ciljem upoznavanja učesnika i učesnica sa osnovnim konceptima ljudskih prava, nosiocima, te vrijednostima jednakosti, slobode i nediskriminacije.

Učesnici i učesnice će se upoznati sa međunarodnim, regionalnim i nacionalnim pravnim okvirom za zaštitu seksualnih i rodnih manjina, te izabranim slučajevima iz pravne prakse. Posebna pažnja biće posvećena razumijevanju i prepoznavanju govora mržnje, uključujući definicije, primjere i pravne standarde koji se primjenjuju na ovu vrstu štetnog izražavanja.

Učesnici će također naučiti kako i kome prijaviti govor mržnje, te koji su dostupni mehanizmi zaštite za žrtve. Kroz debatu i interaktivne radionice, učesnici će razvijati argumentaciju kojom će moći zagovarati za poboljšanje položaja seksualnih i rodnih manjina u javnoj sferi, kao i efikasno odgovarati na govor mržnje.

Trening je namijenjen predstavnicima nevladinih organizacija i aktivistima iz istih, a moguće je na trening delegirati samo jednu osobu ispred jedne organizacije. Trening je planiran za 26 učesnika, i sama prijava na trening ne podrazumijeva automatsko učešće na istom.

Organizator snosi troškove radnih materijala, ishrane tokom trajanja treninga, smještaja i putnih troškova koji se refundiraju isključivo organizaciji koju učesnik/ca predstavlja tokom trajanja treninga. Detaljnije tehničke informacije i program rada odabrani učesnici/ce, dobiti će nekoliko dana pred početak treninga.

Potvrda o učešću na treningu:
Potvrdu o učešću na treningu dobiti će učesnici/ce koji/e budu prisutni/e minimalno 90% vremena tokom trajanja treninga.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti putem maila nejla.memisevic@usaidinspire.ba ili putem telefona 033 778 772.

Detalji o događaju

Početak događaja 06-19-2024
Završetak događaja 06-21-2024
Početak registracije 05-23-2024
Slobodnih mjesta 31
Krajnji datum prijave 06-11-2024
Više ne primamo prijave za ovaj događaj.