Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE nastavlja jačati saradnju sa lokalnim zajednicama iz cijele BiH!

IMG 1d22c8e9c6b0a79ed2c34d1a88591c30 V

Nastavljamo jačati saradnju sa lokalnim zajednicama iz cijele Bosne i Hercegovine!

Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE je, s ciljem jačanja organizacijskih kapaciteta jedinica lokalne samouprave u kojima je prethodno osnovan Preduzetnički fond za žene, organizirao trening namijenjen osnaživanju predstavnika koji aktivno učestvuju u pružanju podrške pokrenutim biznisima koje uspješno vode žene.

Tokom prethodna tri dana, predstavnici lokalnih zajednica imali su priliku steći dodatna znanja i vještine iz oblasti administrativnih i poreznih procedura, marketinga i promocije, prodaje i plasmana proizvoda na tržište, te pružanja stručne podrške upravljanju biznisom.

"Trening je bio odličan, a predavači vrlo kompetentni. Saznali smo mnogo informacija koje nam mogu pomoći da našim korisnicima podijelimo korisne savjete kada je riječ o njihovom poslovanju", rekao je Selmet Husanović, pomoćnik načelnika Općine Banovići.

IMG 2fb757f7c1c4df4aa6bc8b547e658461 V

"Zaista mi je zadovoljstvo što nam imala priliku učestvovati na ovim treninzima. Željela bih posebno pohvaliti dva izuzetna mentora, koji su nam ovog puta proširili znanja i dali smjernice kako bi ih mi što bolje mogli primijeniti kada su u pitanju naše korisnice i njihovi biznisi. Zahvaljujem se i kolegama iz programa USAID/INSPIRE koji su prepoznali područje rada koje je potrebno bolje osnažiti za dobrobit cijele zajednice", rekla je Milica Bogojević, stručna saradnica u Gradu Banja Luka. 

U našoj misiji jačanja kapaciteta jedinica lokalnih samouprava, računat ćemo na podršku naših partnera – Grad Banja Luka, Grad Doboj, Grad Bosanska Krupa, Grad Ljubuški, Opština Han Pijesak, Opština Kozarska Dubica, Općina Banovići, Grad Gračanica, Opština Modriča i Općina Kakanj.

Razmjena iskustva, važno umrežavanje i dijeljenje pozitivnih praksi - sve što volimo vidjeti na događajima, a baš takvo iskustvo je omogućeno kroz održani trening. Radujemo se novim oblicima saradnje i radu sa svim preduzetnicama koje ćemo okupiti i podržati.

KALENDAR DOGAĐAJA

Mart   2024
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

USPJEŠNE PRIČE

Servis centar "Dajte nam šansu - Svjetlice"

27 Novembar 2015

Otvaranje Sevisnog centra "Dajte nam šansu - Svjetlice" je obilježilo početak nove etape za ravnopravne članove bh. društva - djecu i osobe s poteškoćama u razvoju. Dijete ili osoba sa poteškoćama...

Zaposleni mladi koji doprinose razvoju društva, umjesto novih socijalnih slučajeva

30 Januar 2017

Djeca bez roditeljskog staranja jedna su od najosjetljivijih grupa sa margine bh. društva i kao takva zaslužuju posebnu brigu i pažnju. U Bosni i Hercegovini bez roditeljskog staranja živi od...

Priča iz zaboravljenog kraja: Od nezaposlene žene do poduzetnice

22 Decembar 2017

Ustajanje u zoru, odlazak na počinak u kasnim noćnim satima, skrivanje od kiše i vjetra onoga što ti treba osigurati život u narednih nekoliko mjeseci bila je svakodnevnica Vesne Budnjar....

« »

KORISNE INFORMACIJE

USAID/INSPIRE podrška LGBTQI zajednici u BiH (projekti u toku)

14 Januar 2022

Više informacija o projektima podržanim od strane USAID/INSPIRE u komponenti podrške LGBTQI+ zajednice u BiH koji su u toku dostupno je OVDJE.

USAID/INSPIRE podrška borbi protiv trgovine ljudima u BiH (projekti u toku)

24 Decembar 2021

Više informacija o projektima podržanim od USAID/INSPIRE u komponenti borbe protiv trgovine ljudima u BiH koji su u toku dostupno je OVDJE.

Program malih grantova za projekte osnaživanja žena

19 Novembar 2018

Kancelarija za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini objavljuje Poziv za dostavu projekata za Program malih grantova za projekte osnaživanja žena. Više informacija o pozivu dostupno je...

« »